Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2020. február»
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 
A második próba

A második próba

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

A második próba az iskolában zajlott, ahová a tanító nénik hívtak meg bennünket. A  következő mesékat meséltük: Furulyás Palkó, Eb, aki a kanalát meg nem eszi, A hétlábú paripa, Szegény ember szőlője, Az okosság forrása. A fogalalkozás célja az volt, hogy a gyerekek alkotás által éljék át a mesét, és ezáltal tegyék magukévá. Különböző megoldások születtek.

A Furulyás Palkó című mesét dramatizálással alkották újra, lakodalmas mulatságot szerveztek ujjbábkészítéssel, -táncoltatással és egymás megnevettetésével. 

 

 

Az Eb, aki a kanalát meg nem eszi című mese alapján tartott foglalkozáson fantáziajátékokat játszottak – a juhász tanyáján, illetve Mátyás király udvarába képzelve magukat vettek részt egy lakomán, majd nyelvi játékokat alkottak és oldottak meg a gyerekek.

A hétlábú paripa című mesét eljátszották dramatizálva, mozgásos és ügyességi játékokat alkalmazva.

 

 

A Szegény ember szőlője című mesét két felvonásos előadás keretében adták elő, díszletet készítettek, ügyességi játékokkal vontak be mindenkit az előadásba.

 

 

Az okosság forrása című mesét nyelvi játékokkal, közmondások eljátszásával, népi gyermekjátékokkal, énekkel és tánccal, dramatizálással elevenítették meg.

 

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro