Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2020. január»
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Rendhagyó fizikaórák - Műhelybemutató és tudományos előadás

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Néhány évre visszanyúló hagyományt folytatva, könyvtárunkban ismét közönség elé lépnek a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Tudósklubjának tagjai, irányítójuk, Pető Mária fizikatanár társaságában, hogy bemutassák tevékenységük friss eredményeit.
A 2016. január 19-én, kedden 18 órakor intézményünk Gábor Áron Termében, a Háromszéki TÉT-estek (Tudás – Élmény – Tapasztalat) előadássorozatban sorra kerülő, Rendhagyó fizikaórák című rendezvény első felében az ifjú tudósjelöltek műhelybemutatót tartanak Bonyolultból egyszerű: jelenségértelmező robotok címmel. Ezen szó lesz az általuk készített robotok társításáról mozgáselemző, adatgyűjtő elemekkel, abból a célból, hogy bonyolult folyamatok egyszerűbben, szemléletesebben érthetővé váljanak, különböző jelenségekhez kapcsolódó elméleteket könnyebben igazolni lehessen. A bemutató keretében távvezérelt meteo- és mérőállomásokkal is megismerkedhetnek a jelenlévő érdeklődők.

A rendezvény második felében a Tudósklub irányítója, Pető Mária fizikatanár tart előadást Űrkutatás, csillagászat a mozivásznon címmel. Témája a modern fizika, űrkutatás eredményei (az aktuális nagy űrprogramok: Mars-rover, Cassini és a Saturn, Rosetta és a P67-es üstökös, New Horizons) és vonatkozó témák filmes megjelenítései (pl. Star Trek, Angyalok és démonok stb.), illetve a kettő közti viszony.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk, kicsiktől nagyokig!


Sajtóvisszhang:

Mikós diákok tudásklubja

Tudósklub újratöltve

  

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro