Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2019. február»
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Fészeklakó történetek - vetélkedő 5-8. osztályos háromszéki diákoknak

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és könyvtárunk kreativitási és ismeretszerzési vetélkedőt hirdet háromszéki, 5–8. osztályos diákoknak Fészeklakó történetek címmel.

Négytagú csapatok jelentkezését várjuk a 2014. június 7-én, szombaton (FRISSÍTÉS: 2014. június 9-én, hétfőn) sorra kerülő rendezvényre.

A vetélkedőn elért eredmények alapján az első öt csapat részvételt nyer a két intézmény által idén július közepére tervezett csernátoni olvasó- és kézművestáborba.

„Hazajött a gólyánk”, „a mi gólyáink is megérkeztek”, lehet hallani három éve a csernátoni múzeum szomszédságában. A múzeummal szemben álló villanyoszlopon akkor rakott fészket egy gólyapár. A „mi gólyáinkat” azóta követjük, várjuk tavasszal, búcsúztatjuk ősszel, figyeljük a forró nyári napokon a gondoskodó gólyaszülők szeretetét, ahogy képesek akár egész délutánon át kimerevített szárnyaikkal védeni a tűző naptól kicsinyeiket. A „mi gólyáinkért” aggódunk, örülünk jöttüknek, lessük mozdulataikat, példaértékű szorgalmukat, a fészekrakó igyekezetet.
Ezért döntöttünk úgy, hogy idei vetélkedőnk alapmotívuma a gólya lesz, illetve annak jelképes vonzatai, az eltávozás, a hazatérés, a fészekhez visszatalálás, az ahhoz való ragaszkodás, a gondoskodás és a szeretet.

 

 

Háromszék népszerű és mindenhol szeretetnek örvendő lakói a gólyák. Minden településnek megvan a gólyafészke, távoli országok üzenetét hozó gólyája. Vetélkedőnk tehát a gólyáról szól, képi, szövegi megjelenítéséről, természetismereti, földrajzi tudnivalókkal kiegészítve.

A vetélkedőn való részvételhez szükséges könyvészeti és eligazító anyagot a jelentkező csapatoknak elküldjük.

Jelentkezni 2014. április 30-ig lehet a következő elérhetőségek egyikén, ahol bővebb információk is igényelhetők: haszmannorsi@yahoo.com, biblio@kmkt.ro, 0746 103 796, 0267 367 612.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

FRISSÍTÉS:

A VAKÁCIÓ MIATTI ISKOLAI KIESÉSRE GONDOLVA MEGHOSSZABBÍTOTTUK A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT 2014. MÁJUS 5-IG. SZERETETTEL VÁRJUK A TOVÁBBI CSAPATOKAT!

 

FRISSÍTÉS 2:

Hétfőn, 2014. május 5-én lezárult a vetélkedőre való jelentkezés (hosszabbított) határideje.

Meglepően nagy érdeklődés után összesen 44 négytagú csapat nevezett be Kovászna megye, betűrendi sorrendben Csernáton, Kézdialmás, Kézdivásárhely, Lemhény, Mikóújfalu, Nagyborosnyó, Ozsdola, Sepsiszentgyörgy, Uzon és Zágon iskoláiból.

2014. május 9-ig, péntekig jelentkezünk a további tudnivalókkal.

Köszönjük mindenkinek!

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro