Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2020. február»
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Lezárult a Könyvkaland vetélkedő idei kiadása

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

A 2014-ben meghirdetett Gábor Áron Emlékév jegyében könyvtárunk és a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ újra vetélkedőt szervezett Könyvkaland címmel, háromszéki 5–6., illetve 7–8. osztályos diákokból álló, négytagú csapatoknak, a 2011–2012-ben lezajlott első kiadást követően.

A verseny célja az olvasásra nevelés és a háromszéki helytörténet jobb megismertetése volt, eközben a kreativitást és a felfedezés izgalmát is előtérbe helyezte, illetve Európa kulturális-társadalmi ismeretkörére is alapozott.

A négy fordulót magába foglaló, interneten közzétett feladatlapok és könyvészeti anyag révén lezajlott versenynek (anyagait lásd honlapunkon a felső menüsor azonos elnevezésű pontjában) a magyar tannyelvű osztályokból érkező csapatok számára megrendezett döntőjére 2014. április 7-én került sor a könyvtár Gábor Áron termében.

Az 5–6., valamint 7–8. osztályosok kategóriájában lezajlott, mindkét esetben színvonalas teljesítményeket felvonultató, szoros eredményeket hozó döntő nyomán a következő rangsor alakult ki:


5–6. osztályosok:

I. Székely csillagok (Bod Péter Általános Iskola, Csernáton)

II. Könyvmolyok (Apor István Gimnázium, Kézdiszentlélek)

III. Fantasztikus négyes (Váradi József Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy)

IV. Tündérmanók (Fejér Ákos Általános Iskola, Mikóújfalu)

V. Napsugarak (Váradi József Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy)

VI. Burokban születettek (Benkő József Általános Iskola, Bardoc)

 

7–8. osztályosok:

I. Márciusi Ifjak (Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy)

II. Gyémántok (Kun Kocsárd Általános Iskola, Ozsdola)

III. Fantasztikus négyes (Kriza János Gimnázium, Nagyajta)

IV. T-akár (Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy)

V. Rémes négyes (Comenius Általános Iskola, Bereck)


Az első helyezett csapatok (kettő a magyar, kettő a román tagozatról – utóbbi számára a döntőre 2014. április 8-án került sor) könyvtárlátogatással is egybekötött magyarországi, Heves megyei jutalomkiránduláson vesznek részt, amely a szervező intézmények, valamint magyarországi önkormányzati és kulturális intézmények együttműködése révén jön létre április végén. A további helyezettek könyvjutalomban és oklevélben részesültek. A vetélkedőnek összesen 304 résztvevője volt (196 a magyar, 108 a román tagozaton), mindegyikük emléklapot kap a részvételért.

A vetélkedő díjazásához támogatóként hozzájárult a budapesti Pont Kiadó és a bukaresti Jurnalul Naţional Kiadó.

Köszönjük minden résztvevőnek és tanáraiknak a közreműködést!

Sajtóvisszhang:

Kalandozás a könyvek világában

Lezárult a Könyvkaland

Élménydús kalandozás

Egri tudósítások a jutalomkirándulásról:

Kovászna megyei diákok is versengtek a könyvtárban

Kovászna Megye Tanácsa sajtóirodájának közleményéből:

"A Gábor Áron Emlékév keretében megszervezett, Könyvkaland című olvasásnépszerűsítő vetélkedő győztes csapatai kirándulás alkalmával Magyarországra, Heves megyébe látogattak 2014. április 22-26. között.

A Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ és a Bod Péter Megyei Könyvtár által szervezett kiránduláson két magyar és két román csapat vett részt, kísérő felkészítő tanárukkal együtt. A csapatokat alkotó 5–8. osztályos diákok Csernátonban (Bod Péter Általános Iskola) és Sepsiszentgyörgyön (Székely Mikó Kollégium és Gödri Ferenc Általános Iskola) tanulnak.

A Heves megyei kalandozások Poroszlón kezdődtek, ahol a gyerekek egy korszerű ökocentrumban, majd egy Tisza-tavi sétahajózáson ismerkedhettek meg a magyarországi édes vizek élővilágával és a természet szépségeivel.

Második nap Eger városának felfedezésével folytatódott útjuk. Az egri várban tett túra által a székelyföldi diákok közelebb kerültek a 16. század világához és a híres Gárdonyi-regény, az Egri csillagok hőseihez. A felüdülésként szolgáló, a város termálfürdőjében eltöltött idő után következett a kirándulás egyik fontos momentuma, egy Heves megyei könyvtárismereti vetélkedő döntője.

A Book Night elnevezésű versenybe, amelyen 8 csapat mérhette össze tudását, a Kovászna megyei diákok is bekapcsolódtak, és sok, Gábor Áronnal kapcsolatos kérdésben segítettek a résztvevőknek.

A harmadik napon ősemberek nyomait követhették végig Szilvásváradon, ezután pedig Bélapátfalván a középkori apátság falait tekintették meg.

A Heves megyei könyvtár és a Europe Direct Információs Központ munkatársainak köszönthetően a Heves megyei kirándulás maradandó élményeket nyújtott a résztvevőknek."

   

Kapcsolódó cikkek (12)

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro