Nyitvatartás »
 
kereses a honlapon
 
 
«2019. február»
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      
 
 

 


 

A könyvről a borítóra kattintva olvashat.

 
 

 

A könyvtár fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

 
 
 
 

 

 

A Bod Péter Megyei Könyvtár személyes jellegű adatok kezelésére vonatkozó engedélyének

száma: 18 915 / 2011.

 
 

 

 


 

Újra Könyvkaland! - Olvasásnépszerűsítő és ismeretszerzésre ösztönző vetélkedő diákoknak

küldje el barátjának ezt az oldaltoldal nyomtatása

Az idei Gábor Áron Emlékév jegyében könyvtárunk és a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ újra vetélkedőt szervez Könyvkaland címmel, háromszéki 5–6., illetve 7–8. osztályos diákokból álló, négytagú csapatoknak, a 2011–2012-ben lezajlott első kiadást követően. A verseny célja az olvasásra nevelés és a háromszéki helytörténet jobb megismertetése, eközben a kreativitást és a felfedezés izgalmát is előtérbe helyezi, illetve Európa kulturális-társadalmi ismeretkörére is alapoz.

A négyfordulósra tervezett, kéthetente interneten közzétett feladatlapok és könyvészeti anyag révén lezajló verseny döntőjére 2014 áprilisában kerül sor a könyvtárban. A nyertes csapatok (kettő a magyar, kettő a román tagozatról) díja egy könyvtárlátogatással is egybekötött magyarországi kirándulás, amely a szervező intézmények, valamint magyarországi önkormányzati és kulturális intézmények együttműködése révén jön létre idén. A további helyezettek értékes könyvjutalomban részesülnek.

A 2014. február 10-én induló verseny első fordulójának feladatlapjait és a vonatkozó könyvészetet e-mailen juttatjuk el a háromszéki iskolákba, közkönyvtárakba, illetve aznaptól letölthetők erről a honlapról (felső menüsor, Könyvkaland vetélkedő menüpont).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, vegyen részt a versenyen!


Tudnivalók a részvételhez:

1. A vetélkedőt két kategóriában hirdetjük meg: 5–6. és 7–8. osztályos háromszéki diákoknak.

2. A vetélkedőn 4 fős csapatok vehetnek részt. Ajánlatos, de nem kötelező, hogy tagjaik mindkét érintett évfolyamról (5–6., illetve 7–8.) vegyesen származzanak.

3. A vetélkedő négy írásos fordulóból (feladatlapból) és egy szóbeli döntőből áll. A feladatlapok és a vonatkozó könyvészet honlapunkról tölthetők le 2014. február 10-től kezdődően (főoldal, felső menüsor, „Könyvkaland vetélkedő” menüpont).

4. A feladatlapok kéthetente jelennek meg, a kérdések/feladatok az adott feladatlapon feltüntetett ajánló listán („Irodalom”) szereplő művekhez kapcsolódnak. A beküldési határidőt és címet mindig a feladatlap végén közöljük.

5. A megoldások pontszámai összeadódnak, az élen végző csapatok jutnak be a szóbeli döntőbe.

6. Az eredményesen szereplő csapatok könyvjutalomban részesülnek, a döntőben győzedelmeskedő csapatok jutalma néhánynapos magyarországi kirándulás.

7. A szervezőknek jogában áll meghatározni, a jelentkezés mértékének függvényében, hogy hány csapat jut be a döntőbe.

8. A második forduló feladatlapját 2014. február 24-én tesszük közzé. Az első (megoldott) feladatlap beküldésének határideje: 2014. február 21. Beküldhető a biblio@kmkt.ro vagy postán a Bod Péter Megyei Könyvtár – 520008 Sf. Gheorghe, str. Gábor Áron nr. 14, jud. Covasna címre, az e-mail Tárgy/Subject rovatában vagy a borítékon jelezve: „Könyvkaland”. Beküldéskor kérjük jelezni a következőket is: a csapat neve, származási helye (település iskola), tagjainak neve és osztálya, a csapatot összeállító / vezető tanár neve és telefonszáma.

9. A vetélkedővel kapcsolatos információk a biblio@kmkt.ro címen és a 0267–351–609 telefonszámon kérhetők (20-as belső, Gyermekkönyvtár), ugyanide várunk ezzel kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat is. Minden, a vetélkedőt érintő változásról idejében hírt adunk honlapunkon.

  

© Copyright Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, 2012. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro